MULTIHEAT EXCHANGER

Met zelfreinigend filtersysteem

Kosten besparen door een warmteterugwinningssyteem
Met de toenemende en relatief hoge energieprijzen is het nu het moment om te investeren in een warmteterugwinningssyteem. Afhankelijk van de warmtebehoefte en de buitentemperatuur kan de terugverdientijd van zo’n installatie 2 tot 6 jaar zijn. Iedere situatie is verschillend maar steeds meer veehouders zoeken naar alternatieven om de kosten terug te dringen.

 • Besparing van 65% op uw energiekosten
 • Met 80% warmte terugwin rendement
 • ‘Cross flow’ warmtewisselaar van eenvoudig te reinigen duurzame materialen
 • Volledig polyester geïsoleerde panelen / vloeren aan de binnen- en buitenzijde, corrosie resistent
 • Onderdelen zijn van industriële kwaliteit
 • Zeer efficiënte (lage weerstand) filters, zelfreinigend met perslucht

Optimaal klimaat binnen de stal
De Multiheat Exchanger is praktisch en simpel. Tijdens de ontwikkeling is er nauwlettend gekeken naar de omstandigheden in de veestallen. Warme lucht wordt uit de stal gezogen en door de warmtewisselaar geleid, waar tegelijk koude frisse lucht door geleid wordt zonder dat deze met elkaar in aanraking komen. De warme lucht vanuit de stal verwarmt de frisse lucht van buiten welke daarna door de ventilator de stal ingeblazen wordt. Deze lucht is schoon, vol met zuurstof en voorverwarmd om de warme vuile lucht uit de stal te vervangen.

Filters
Lucht vanuit de stal bevat stof en andere deeltjes die schoon gemaakt moeten worden voordat het de warmtewisselaar in gaat. De Multiheat Exchanger heeft zeer efficiënte lage weerstand filters die eenvoudig te bereiken en zelf reinigend zijn door middel van perslucht.

Perslucht wordt automatisch door de filters geblazen wanneer dat nodig is, hierdoor zijn de filters altijd schoon. De filters hoeven niet met water gereinigd te worden, daardoor ontstaan er geen problemen tijdens koude winters. Een maal per ronde dient de stof van de bodem verwijderd te worden.

Voorverwarmer
In koude wintermaanden is het soms nodig om de verversingslucht (na de Cross flow warmtewisselaar) verder op te warmen. Daardoor heeft Multiheat optioneel meerdere type heaters afhankelijk van de warmtebehoefte en de energiebron.

Uitvoermogelijkheden door modulebouw
Door de modulebouw kan Multiheat Exchanger op elk gewenste stalsituatie en aansluiting worden afgestemd. De meest toegepaste situatie is plaatsing in het midden van de zijgevel. Als daarvoor niet genoeg ruimte is wordt de Exchanger aan de achterkant van de gevel geplaatst. Er kan zelfs voor gekozen worden de Exchanger op twee stallen aan te sluiten.

Automatische besturing
Een PLC(computer) in de geïntegreerde besturingskast regelt alle functies automatisch en is geheel afgestemd op de klimaatbehoefte. Het is mogelijk de Exchanger aan te sluiten op een klimaatregelaar en/of een centrale klimaatcomputer.
 

OPLOSSINGEN VOOR:

 • Productie in eigen beheer
 • Grote voorraad aan materialen
 • Zeer flexibel
 • Snelle levering
 • Ruime ervaring
 • Passende oplossingen